Energielabel aanvragen bij een EPA adviseur

Een energielabel voor een pand is verplicht sinds 2008. Maar sinds 2015 is het zelfs verplicht een energielabel in bezit te hebben voor uw bedrijf of woning. Deze mag alleen afgegeven worden door een gecertificeerd EPA adviseur. Indien een pandeigenaar bij verkoop, verhuur of oplevering van een pand geen energielabel heeft, dan kunnen er hoge boetes gegeven worden tot wel 20.250 euro.

Wat doet een EPA adviseur precies?

Een professioneel EPA adviseur komt langs bij de klant en geeft advies over maatregelen die energie kunnen besparen. Er wordt dan gekeken naar een aantal zaken zoals: de isolatie van het pand, de verwarming en de ventilatie van het pand.

In het energielabel die de adviseur afgeeft staan de volgende zaken:

  • Hoe energiezuinig het gebouw is door middel van een energie-index en een label.
  • Een advies voor maatregelen die kosten kunnen besparen. En die de energie zuinigheid kunnen verbeteren. Dit advies zal bestaan uit 3 delen:
  • Waar en hoe er energie bespaard kan worden.

In een maatwerkadvies staan de volgende onderwerpen:

  1. Hoeveel er geïnvesteerd moet worden om deze besparingen te behalen.
  2. En na hoe lang het geïnvesteerde bedrag terugverdiend is door de behaalde besparingen op de energierekening.

Waarom een gecertificeerd adviseur?

Een gecertificeerd adviseur heeft een EPA training gevolgd. Hierdoor heeft hij de benodigde kennis opgedaan omtrent bouwkundige en installatietechnische aspecten van een pand. Hij kan een professioneel advies geven, die u op termijn geld kan besparen. Ook is de registratie van een energielabel alleen mogelijk door een gecertificeerd EPA adviseur.

Kies voor Bedrijfspand energielabel

Als u een energielabel nodig heeft of wilt laten registreren kunt u bij ons terecht. Want wij hebben uiteraard alleen gecertificeerde adviseurs in dienst. Hierdoor kunnen wij u vakkundig adviseren. Ook kunnen wij een energielabel registreren bij de RVO voor u. Voor meer informatie of advies kunt u contact met ons opnemen. Wij streven er naar uw aanvraag binnen een week te realiseren.

 

Uw energielabel wordt snel en vakkundig opgesteld door ons

Binnen een week na opname geregeld Binnen een week na opname geregeld
Aanvullend energieadvies Aanvullend energieadvies
EP-W en EP-U gediplomeerd EP-W en EP-U gediplomeerd