Verplicht energielabel voor woningen

Wilt u binnenkort een woning verkopen of verhuren? Dan bent u verplicht om tijdens de verkoop of verhuur een energielabel aan de koper of huurder te geven. Dit verplichte energielabel voor woningen kunt u vast laten stellen door een van onze erkend EPA deskundigen.

Energielabel woning

Een erkend deskundige mag EP-W opnames uitvoeren volgens het nieuwe opnameprotocol. Een energielabel is 10 jaar geldig. U vindt alle geregistreerde energielabels voor woningen en gebouwen op energieprestatie online.
woning met zonnepanelen

NTA8800

Het vaststellen van het energielabel moet sinds 1 januari 2021 volgens een nieuw protocol worden uitgevoerd, de zgn. NTA8800. Deze methode verschilt op een aantal punten van de vorige. De EPA adviseur moet nu altijd van binnenuit meten, overstekken bij ramen moeten anders berekend worden, er zijn diverse nieuwe warmteafgifte systemen bij gekomen, etc. Onze erkend deskundige is volledig op de hoogte en in staat om de woningopname uit te voeren volgens NTA8800.

Korting hypotheek

Om een korting te krijgen op de hypotheek voor een energiezuinige woning eisen veel banken echter een geldig en recent energielabel. De Rabobank en de Triodos Bank doen dit, zie bijvoorbeeld Rabobank duurzaamheidskorting. Het energielabel kan alleen door nog een EPA adviseur worden vastgesteld. De adviseur moet daarvoor de woning opnemen, metingen doen en foto’s maken voor het dossier. Hij kijkt o.a. naar de verwarming, de dikte van de isolatie, het type glas en de grootte van de ramen van de woning.
Dikte van gevelisolatie

Prijs

De prijs van een woningopname hangt van een aantal factoren af. De reisafstand en de complexiteit van de woning spelen hierin een rol. Voor een enkele opname en uitwerking van een appartement rekenen we normaal gesproken € 225 incl. BTW, voor een opname van een rijwoning € 250 en voor een vrijstaande woning € 275. Voor grote woningen komt hier een toeslag bij.

Uw energielabel wordt snel en vakkundig opgesteld door ons

Binnen een week na opname geregeld Binnen een week na opname geregeld
Aanvullend energieadvies Aanvullend energieadvies
EP-W en EP-U gediplomeerd EP-W en EP-U gediplomeerd