Energielabel bedrijven

Op 1 januari 2015 heeft er een wijziging plaatsgevonden in de wet met betrekking tot energielabels. Sindsdien is het bedrijven verplicht om voor uw bedrijfspand een energielabel te hebben in bepaalde gevallen. U krijgt niet vanzelf aangeboden om een energielabel van uw bedrijfspand te laten opstellen. Het is uw eigen verantwoordelijkheid als eigenaar van het pand om de registratie van een energielabel te realiseren. U kunt er dan ook toe besluiten om dit niet te doen. Echter, het is niet aan te raden. Wanneer u het pand gaat verkopen of verhuren zonder geregistreerd energielabel, dan kan u een boete worden opgelegd. Deze boetebedragen kunnen flink oplopen!

Wanneer is een energielabel voor een bedrijf nodig?

Een bedrijf heeft een energielabel nodig in twee verschillende situaties. Op de eerste plaats moet er een energielabel van het bedrijf aanwezig zijn voor het moment van de sleuteloverdracht wanneer het pand verkocht is. Op de tweede plaats moet er een energielabel van het bedrijfspand aanwezig zijn op het moment van het ondertekenen van een huurovereenkomst wanneer het pand aan een ander zal worden verhuurd. Deze regelgeving is door de overheid zo opgesteld.

Verplicht voor alle bedrijfspanden

Sinds 1 januari 2015 is het verplicht om voor alle bedrijfspanden een energielabel te laten registreren voorafgaande aan de verhuur of verkoop van het pand. We hebben het dan over bedrijfspanden zoals bijvoorbeeld bedrijfsverzamelgebouwen, kantoorpanden, winkelpanden, bedrijfsunits, verkoopruimten, werkplaatsen, horecapanden en gebouwen met een medische functie.
winkel
Een enkele uitzondering. Er is één uitzondering op de regel te noemen. In dit geval gaat het om de bedrijfspanden die uitsluitend worden gebruikt als opslagruimte of die uitsluitend een industriefunctie hebben. In het hele verblijfsobject mag dan nergens een kantoorruimte of kantine groter dan 50 m2 zijn. Wanneer een bedrijfsgebouw officieel wordt aangemerkt als industriële opslag, dan is het laten registreren van een energielabel dus niet verplicht. Als zo’n opslagruimte geen verwarming heeft kan er ook geen energielabel bepaald worden. U kunt dan ook geen boete krijgen wanneer u geen energielabel laat registreren.

Vrijwillig een energielabel laten registreren

Het is niet verplicht om een energielabel te laten registreren wanneer u het bedrijfspand in gebruik heeft en deze niet wilt gaan verhuren of verkopen. U weet immers hoe het staat met het bedrijfspand daar waar het gaat om de duurzaamheid en de energetische eigenschappen. U kunt er wel vrijwillig voor kiezen om een energielabel te laten registreren. Hiervoor kunt u zich laten adviseren door een erkend bedrijf dat de bevoegdheid heeft om een energielabel uit te geven en te registreren. Dit levert u diverse voordelen op. U krijgt namelijk een helder beeld van hoe het er nu voor staat met het bedrijfspand en hoe het ook zou kunnen zijn. U kunt verbeterpunten en –maatregelen aangereikt krijgen waardoor u in de toekomst bijvoorbeeld flink zou kunnen besparen op de kosten voor energie.

Energielabel voor uw bedrijfspand? Wij helpen u graag verder!

Wanneer u een energielabel wilt of moet laten registreren, dan kunt u uiteraard bij bedrijfspand-energielabel.nl terecht. Wij staan voor u klaar met een uitgebreide en professionele dienstverlening. U kunt zich door ons laten adviseren en een energielabel laten registreren door onze specialisten. Voor meer informatie of advies kunt u altijd contact opnemen.

Maak direct een afspraak om een energielabel voor uw winkel, kantoor, restaurant, hotel, sporthal, vakantiewoning of bedrijfspand aan te vragen. Wij nemen direct contact met u op om de aanvraag binnen een week te realiseren!

Liever direct contact? Bel ons op 0318-845 710.

Uw energielabel wordt snel en vakkundig opgesteld door ons

Binnen een week na opname geregeld Binnen een week na opname geregeld
Aanvullend energieadvies Aanvullend energieadvies
EP-W en EP-U gediplomeerd EP-W en EP-U gediplomeerd