Energielabel voor kantoren

Bent u in het bezit van een kantoorpand die u verhuurt? Dan raadden wij u ten zeerste aan om een energielabel voor kantoren op te laten stellen. Niet alleen heeft u er baat bij, maar is het hebben van een energielabel sinds 2008 opgenomen in de wet. Dat betekent dat wanneer u geen energielabel heeft opgesteld, u in bepaalde gevallen een boete kunt riskeren die tot onaangename hoogte kan oplopen. Dat is natuurlijk niet de bedoeling! Daarom stelt Bedrijfspand Energielabel uw energielabel op, wat in bepaalde gevallen wettelijk verplicht is maar tevens voordelen oplevert. Wanneer u energiebesparende maatregelen heeft doorgevoerd in uw kantoorpand, is dit voor huurders die duurzaamheid van belang vinden belangrijk om te weten. Bovendien is het vanaf 2023 verplicht voor kantoren om minimaal een energielabel C te hebben, anders mag het niet meer als kantoor gebruikt worden. Lees meer hierover op kantoren naar label C.

Verplicht energielabel voor kantoren

In 2015 heeft er een wetswijziging plaatsgevonden. Waar het voorheen misschien niet nodig was om een energielabel op te laten stellen, is dat nu dus wel het geval. Wanneer u op het punt staat om uw kantoor te verhuren of te verkopen, is een energielabel verplicht. De huurder of koper moet namelijk te allen tijde goed geïnformeerd worden over de energetische eigenschappen. Heeft u een bedrijfspand met kantoorruimte? Dan zult u niet uitgezonderd worden op deze regel, tenzij u niet van plan bent om de kantoorruimte te verhuren of verkopen.

Wat voor baat heeft u bij het laten opstellen van een energielabel?

Een energielabel voor kantoren is in enkele gevallen verplicht. Desondanks kan een energielabel u voordelen opleveren! Ten eerste riskeert u geen boete, maar afgezien daarvan biedt een energielabel ook transparantie voor de potentiële koper of huurder. Zodoende weten zij wat ze te wachten staat m.b.t. investeringen. Een energielabel kan financiële voordelen opleveren en is tevens goed voor mens en milieu, het binnenklimaat van een kantoor speelt tenslotte een grote rol in het welzijn van medewerkers. Bovendien geeft een energielabel u zelf ook een goed beeld van de huidige stand van uw kantoorpand, wat betreft de duurzaamheid. Met een energielabel kunt u verbeterpunten aangereikt krijgen waardoor u in de toekomst zou kunnen besparen op de energie.

Werkwijze van Bedrijfspand Energielabel

Bedrijfspand-energielabel.nl is voortgekomen uit EPA-U.com, Zie Het Zonnig en Energieadvies Arnhem-Renkum. Daardoor zijn wij van alle markten thuis en hebben wij alle kennis omtrent energie. Onze adviseurs zijn geregistreerd bij Centraal Register Techniek, wat erop duidt dat wij ons vak verstaan. Adviseurs Peter Plooij en Onno Vinkhuyzen zijn sinds 2012 gecertificeerd Energieprestatie Adviseur in utiliteitsbouw (onder meer kantoren). Binnen een week kunt u een energielabel voor kantoren op laten stellen!

Neem contact met ons op!

Interesse in een energielabel voor kantoren? Graag helpen wij u verder op weg, om zo te kunnen voldoen aan de wettelijke eisen. U kunt online gemakkelijk een afspraak maken, waarna wij contact met u op zullen nemen om de afspraak te bevestigen. Heeft u nog vragen m.b.t. onze diensten? Dan verzoeken wij u om contact met ons op te nemen. Dit doet u eenvoudig middels het contactformulier. Wij zullen uw vragen zo snel mogelijk beantwoorden!

 

Uw energielabel wordt snel en vakkundig opgesteld door ons

Binnen een week na opname geregeld Binnen een week na opname geregeld
Aanvullend energieadvies Aanvullend energieadvies
EP-W en EP-U gediplomeerd EP-W en EP-U gediplomeerd