Hoe werkt het?

  1. Neem contact met ons op voor een energielabel of bestel 1 van de pakketten.
  2. U ontvangt een offerte van ons die u ondertekend weer terug stuurt.
  3. We maken een afspraak voor de gebouw- of woningopname of doe een voorstel voor de opnamedatum via agenda.
  4. De energieprestatieadviseur komt langs voor de opname die meestal 1 uur duurt.
  5. De adviseur werkt de opnamegegevens uit in speciale software en berekent het energielabel.
  6. Hij registreert het energielabel bij de RVO.
  7. Het energielabel (een letter tussen A++++ en G) is dan te vinden op energieprestatie online.
  8. U ontvangt het energielabel in PDF-formaat via email.
  9. U ontvangt de factuur van ons.

Bedrijfspand Energielabel is een leverancier van energielabels voor de utiliteitsbouw, zowel als voor de woningbouw. De normale levertijd van het energielabel is 1 week. De prijzen kunt u vinden op de homepage. Bij afname van meerdere energielabels tegelijk is een kwantumkorting mogelijk.
Om de juiste prijs te bepalen hanteren wij de oppervlakte zoals genoemd in bagviewer kadaster. Deze oppervlakte klopt in 90% van de gevallen vrij goed. Als het u duidelijk is dat deze oppervlakte niet klopt, dan verwachten we daarover een helder en eerlijk bericht. Als het gebouw gedeeltelijk een industriefunctie heeft, dan gaat het alleen om de totale oppervlakte van de kantoren, kantines en showrooms. Het industriedeel is niet labelplichtig. Als het labelplichtige deel in totaal kleiner is dan 50 m2 is het niet verplicht een energielabel op te stellen. Andere uitzonderingen op de labelplicht zijn: monumenten, kerken en gebouwen die binnen 2 jaar onteigend worden.
Voor gebouwen groter dan 1500 m2 maken we een maatwerk prijs. De prijs hangt dan mede af van de complexiteit van het gebouw. We maken een offerte, die we getekend en gescand retour willen ontvangen.

Voor de gebouwopname kijkt de EPA adviseur o.a. naar de dikte van de isolatie in het dak, de gevels en de vloer, het type glas, de verlichting, de gebouwinstallatie en hij meet de oppervlakte van de diverse gebouwdelen. Hij maakt foto’s van relevante kenmerken van het gebouw. Een andere deskundige moet namelijk aan de hand van het dossier kunnen vaststellen of het afgegeven energielabel correct is bepaald.
Bedrijfspand Energielabel is lid van het Bouwkundig Netwerk. Daardoor kunnen we niet alleen het energielabel opstellen van een gebouw, maar ook uitgebreidere bouwkundige vraagstukken beantwoorden. Ook maatwerkadviezen kunnen we opstellen, compleet met terugverdientijden van de geadviseerde energiebesparende maatregelen. Soms is dat een eis voor een subsidie. Via de SEEH is tegenwoordig ook subsidie te verkrijgen voor een maatwerkadvies voor een woning.
Liever direct contact? Bel ons op 0318-845 710.

Uw energielabel wordt snel en vakkundig opgesteld door ons

Binnen een week na opname geregeld Binnen een week na opname geregeld
Aanvullend energieadvies Aanvullend energieadvies
EP-W en EP-U gediplomeerd EP-W en EP-U gediplomeerd