Energielabel woning

Voor woningstichtingen en vastgoed eigenaren is het verstandig om voor elke woning een energielabel woning te hebben door een energie-index vast te stellen. Deze hangt samen met de huurprijs die maximaal wordt gerekend volgens het woningwaarderingsstelsel. De energie-index is een getal afgerond op 2 cijfers achter de komma. Hoe lager dit getal hoe energiezuiniger de woning is.  Het levert meer punten op als de energie-index wordt vastgesteld middels een woningopname en een berekening met daarvoor speciaal ontworpen software. Dan wanneer het wordt gebaseerd op het bouwjaar van de woning.

Een erkend deskundige mag EPA-W opnames uitvoeren volgens het nieuwe opnameprotocol. Ook mag hij de energie-index van de betreffende woning vaststellen. Het bijbehorende energielabel kan meteen geregistreerd worden.

Nader Voorschrift

Het vaststellen van de energie-index moet sinds 1 januari 2015 volgens een nieuw protocol worden uitgevoerd, het zgn. Nader Voorschrift. Deze methode verschilt op een aantal punten van de vorige. Het vaststellen van de rekenzone, voorheen verwarmde zone, wordt bepaald door de mate van isolatie. Er wordt nu altijd van binnenuit gemeten. Ruimtekoeling moet nu ook worden aangegeven. Onze erkend deskundige is volledig op de hoogte en in staat om de woningopname uit te voeren volgens het Nader Voorschrift.

Prijs

De prijs van een woningopname hangt van een aantal factoren af. De reisafstand en de complexiteit van de woning spelen hierin een rol. Voor een enkele opname en uitwerking van een appartement rekenen we normaal gesproken € 120 en voor een opname van een rijwoning € 135. Bij grote afname kan hier een staffelkorting op worden toegepast.

Uw energielabel wordt snel en vakkundig opgesteld door ons

Binnen een week geregeld Binnen een week geregeld
Aanvullend energieadvies Aanvullend energieadvies
EPA-W en EPA-U gediplomeerd EPA-W en EPA-U gediplomeerd