Bedrijfspand Energielabel kan een maatwerkadvies opstellen volgens de ISSO 82.2 en de ISSO 75.2 methode NTA8800. Dit is sinds 2021 de nieuwe standaard. Het maatwerkadvies kunnen we registreren bij de RVO, waardoor het een officiële status krijgt. Als u van plan bent om gebruik te maken van de Energie-Investeringsaftrek (EIA) voor het verbeteren van het energielabel van uw gebouw dan kunnen we een pakket maatregelen voorstellen om tenminste 3 labelstappen te verbeteren en op minimaal energielabel B uit te komen. De kosten voor het maatwerkadvies komen ook in aanmerking voor de EIA. Dit gaat dan om gebouwgebonden energetische verbeteringen, zoals het aanleggen van zonnepanelen en isolatie van het dak, de gevels en de vloer. Ook zonnecollectoren, het vervangen van oud glas door triple glas of vacuümglas, warmtepompen en een ventilatiesysteem met warmteterugwinning staan op de energielijst van de EIA. Ze voldoen dus aan de subsidie-eisen. In het maatwerkadvies staat altijd de terugverdientijd per maatregel en per pakket vermeld. Dit helpt u bij maken van investeringsbeslissingen.
Bij het opstellen van een maatwerkadvies wordt het berekende energieverbruik gematcht met het werkelijke energieverbruik. Daarbij worden parameters van het model aangepast, zoals bijvoorbeeld de ingestelde setpoint temperatuur van de verwarmde ruimtes, totdat het berekende elektriciteits- en gasverbruik overeenstemmen met het gemeten verbruik. Dit wordt de fitprocedure genoemd.
Hierdoor kan een nauwkeurige terugverdientijd berekend worden voor de energiebesparende maatregelen, die is afgestemd op een specifieke situatie. In elke woning en elk gebouw zijn immers unieke omstandigheden. De ene bewoner zet zijn thermostaat op 18 graden, de andere op 21 graden, de ene doucht 5 minuten en de andere 20 minuten. Hierdoor zal ook de terugverdientijd van een nieuw te installeren warmtepomp verschillen.
Wilt u meer weten over het maatwerkadvies? Neem contact met ons op via de website of bel 0318-845 710.