Verplicht energielabel voor woningen

Wilt u binnenkort een woning verkopen of verhuren? Dan bent u verplicht om tijdens de verkoop of verhuur een energielabel aan de koper of huurder te geven. Dit verplichte energielabel voor woningen kunt u vast laten stellen door een van onze erkend EPA-W deskundigen.

Voordelen van het bepalen van de Energie-index

De energie-index van een woning heeft invloed op de maximale huurprijs die gerekend mag worden voor een woning volgens het woningwaarderingsstelsel. De energie-index is een getal dat wordt afgerond op twee cijfers achter de komma. Wanneer een woning energiezuinig is beschikt deze over een laag index cijfer. Als een woning minder energiezuinig is heeft het een hoger cijfer. Het laten vaststellen van de energie-index door middel van een woningopname en een berekening met speciale software levert over het algemeen meer huurpunten op dan wanneer u er voor kiest om de punten te baseren op het bouwjaar van de woning. Hierdoor bent u dus verzekerd van een accurater en gunstiger energielabel voor uw woning of woningen. Wanneer u kiest voor een opname door één van onze erkende EPA-W deskundigen kunnen wij het bijbehorende energielabel tevens direct voor u registeren.

Prijzen van woningopname

De prijs voor het opnemen van uw woning hangt af van diverse factoren zoals bijvoorbeeld de door ons af te leggen reisafstand en de complexiteit van uw woning. Voor een enkele opname van een rijwoning rekenen wij normaal gesproken €135. Voor een enkele opname en uitwerking van een appartement rekenen wij doorgaans €120 euro. Bent u vastgoedeigenaar met een grote portfolio of bent u medewerker van een woningstichting en wilt u een grote hoeveelheid woningen laten indexeren? Dan is het mogelijk om hier staffelkorting voor te krijgen.

Meer weten over het verplicht energielabel voor woningen?

Wilt u meer informatie over het verplicht energielabel voor woningen? Of wilt u graag een offerte ontvangen om de energie labels van meerdere woningen op te laten nemen? Neem dan contact met ons op!

Uw energielabel wordt snel en vakkundig opgesteld door ons

Binnen een week geregeld Binnen een week geregeld
Aanvullend energieadvies Aanvullend energieadvies
EPA-W en EPA-U gediplomeerd EPA-W en EPA-U gediplomeerd