Energielabel winkelpand

Een energielabel voor uw winkel is verplicht sinds 2015. De overheid heeft bepaald dat alle bedrijfspanden, waaronder ook winkelpanden, bij oplevering, verhuur of verkoop moeten worden voorzien van een energielabel. De enige uitzondering op deze regel zijn de bedrijfspanden die uitsluitend dienst doen als opslagruimte of uitsluitend een industriefunctie hebben. Het energielabel voor een winkel moet geregistreerd worden voorafgaande aan de oplevering, verhuur of verkoop. Eenvoudig gezegd moet het energielabel voor de winkel geregeld zijn op het moment dat het pand wisselt van eigenaar of huurder.

Controle door de RVO

Zolang de winkel van u is, of u de vaste huurder van het winkelpand bent en blijft, is het niet verplicht een energielabel te laten registreren. In de situaties waarin een energielabel voor een winkel verplicht is gesteld is het uw eigen verantwoording om de bepaling en registratie van het energielabel te regelen. Wanneer u hierin uw verantwoording niet neemt, dan kunt u hiervoor een boete opgelegd krijgen. Er bestaat een controle op het verzorgen van een energielabel voorafgaande aan de wisseling van eigenaar of huurder van een winkelpand. Deze controles worden uitgevoerd door de ILT (Inspectie Leefomgeving en Transport). De RVO, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, registreert de energielabels.

Hogere kosten voor een energielabel voor een winkelruimte

Het laten bepalen en registreren van een energielabel voor een winkel is prijziger dan wanneer het gaat om een energielabel van een woning. Dit heeft een belangrijke reden. Er is namelijk een verschil tussen het energielabel voor woonhuizen en het energielabel voor bedrijfspanden, waaronder winkelpanden. Voor woonhuizen wordt namelijk een voorlopig energielabel verstrekt en bij winkelpanden is dit niet het geval. Dit betekent dat er voor een winkelpand altijd eerst een opname dient plaats te vinden. Hierdoor neemt het meer tijd in beslag om een energielabel voor een winkel te bepalen en registreren. Hierdoor worden de kosten hoger. Echter, in de meeste gevallen gaat het om relatief kleine oppervlakken, waardoor het realiseren van een energielabel voor een winkel in de regel weer aanzienlijk goedkoper is dan het realiseren van een energielabel voor de meeste andere bedrijfspanden.

Wanneer kunnen wij u van dienst zijn?

EPA-U.com heeft zich gespecialiseerd op het gebied van energielabels. U kunt bij ons terecht wanneer u, verplicht of vrijwillig, een energielabel wilt laten toekennen aan uw winkel. Wij kunnen de huidige situatie in kaart brengen en u eventuele verbetermaatregelen voorstellen. U kunt dan ook altijd bij onze EPA-adviseur terecht voor gericht en deskundig advies.

Meer informatie over het energielabel voor uw winkelpand

Wilt u meer weten over hoe het nu precies zit met het energielabel voor uw winkel of andersoortig bedrijfspand? Wij staan natuurlijk altijd voor u klaar. U kunt vrijblijvend contact opnemen wanneer u zich op hoog niveau wilt laten adviseren door onze EPA-U adviseur of wanneer u meer informatie wilt ontvangen over de mogelijkheden die binnen onze dienstverlening vallen. Wij vertellen u graag meer over wat de opties voor uw bedrijfspand zijn en wat wij hierin voor u kunnen betekenen. Wij helpen u graag verder.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt