Energielabel kantoorpand

De overheid heeft onder het zogenaamde Besluit Energieprestatie Gebouwen bepaald dat energielabels voor gebouwen verplicht worden gesteld. Het gaat hier om alle gebouwen, waaronder ook kantoorpanden. Een energielabel voor een kantoor is dan ook verplicht. Deze dient geregistreerd te worden voorafgaande aan de oplevering, verkoop of verhuur van het betreffende pand.

Vergelijkbaar met het bekendere energielabel

Niet iedereen is goed bekend met het energielabel voor gebouwen. Een energielabel dat een kantoor toegekend kan krijgen is goed vergelijkbaar met het energielabel dat wordt gebruikt bij bijvoorbeeld witgoed. Iedereen is wel bekend met de kleurentabel op witgoed, waarop kan worden afgelezen hoe energiezuinig de wasmachine of bijvoorbeeld koelkast precies is. Een soortgelijk systeem geldt voor kantoren. Een energielabel van een kantoorpand dat zeer duurzaam en energiezuinig is geeft een A aan. Een kantoorpand dat bijzonder onzuinig is krijgt een G. A is dus het beste energielabel voor een kantoor en G het slechtste label.

Energielabel kantoorpand: Een professionele partij inschakelen

Het is niet mogelijk om zelf een energielabel aan uw kantoor toe te kennen en te laten registreren, ook niet wanneer u zeker weet dat het pand optimaal zuinig en duurzaam is. Dit moet officieel worden vastgesteld door een onderneming die zich heeft gespecialiseerd in het controleren, uitgeven en registreren van energielabels. Hierbij wordt er op vakkundige wijze gecontroleerd hoe het gesteld staat met het pand. Op basis hiervan kan een energielabel voor het kantoor worden uitgegeven. Wanneer u geen A krijgt, dan betekent dit niet dat u het hierbij moet laten zitten. De onderneming kan u adviseren over maatregelen die genomen kunnen worden om een beter energielabel te krijgen. Hiervoor bent u uiteraard welkom bij bedrijfspand-energielabel.nl

Voordelen van het energielabel

U kunt uitstekend bij ons terecht wanneer u in een situatie komt waarin het verplicht is om een energielabel te laten registreren voor het kantoor, maar natuurlijk ook wanneer u vrijwillig een energielabel wilt laten registreren. Dit levert u diverse voordelen op. Zo ontvangt u van ons een adviesrapport waarin u de eventuele energiebesparende maatregelen terug kunt vinden. U kunt zien waar het kantoorpand nu staat en waar het naartoe zou kunnen. Uiteraard kan er een indicatie worden gegeven betreffende de benodigde investering en de terugverdientijd. Ook kan worden berekend hoeveel energie u kunt gaan besparen wanneer u de maatregelen doorvoert. Zo heeft u een helder beeld van de energiestaat van het kantoorpand.

Wat kunt u van ons verwachten?

Na uw aanvraag van het energielabel bevestigen wij de opdracht en plannen een gewenste datum. Vervolgens komen wij bij u langs voor de opname van het kantoorpand. Uit deze opname volgt een verslag van gegevens die worden verwerkt tot een uiteindelijk energielabel. Vervolgens wordt het label geregistreerd bij de RVO en ontvangt u binnen een week het energielabel.

Vraag vandaag nog uw energielabel aan!

Neem contact met ons op en vraag direct uw kantoorpand energielabel aan. Wij maken plannen direct met u de gewenste datum van uitvoering.

Energielabel Kantoorpand

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt